Verzuimverzekering

VerzuimverzekeringIedere werkgever krijgt vroeg of laat te maken met zieke werknemers. Als ondernemer wilt u de financiële gevolgen van langdurige ziekte van uw werknemer(s) onder controle houden. Be-insured geeft u inzicht in de risico’s die u loopt en helpt u bij het kiezen van de juiste verzekering.

Als werkgever draagt u gedurende twee jaar het financiële risico van ziekteverzuim van uw werknemers. Wordt een werknemer ziek, dan moet u tenminste 70% van het loon door te betalen.

Verplichtingen werkgever
De kosten van ziekteverzuim kunnen dus behoorlijk op lopen. Om deze kosten enigszins in de hand te houden kunt u een verzuimverzekering afsluiten. De verzekeraar dekt dan de kosten van het verzuim en, afhankelijk van de polis die gekozen wordt, draagt zorg voor Arbo-dienstverlening en re-integratie.

Op grond van de Wulbz, de Wet Uitbreiding Loondoorbetalingsverplichting bij Ziekte, betaalt de werkgever een zieke werknemer maximaal 104 weken lang tenminste 70% door. Vanuit de CAO is er vaak een verplichting tot aanvulling van het inkomen in het eerste verzuimjaar tot 100%. In de eerste twee verzuimjaren wordt maximaal 170% van het salaris uitgekeerd. Voor de werknemer is er dus financieel belang om het werk zo snel mogelijk te hervatten.

Be-insured helpt u met het kiezen van een juiste verzuimverzekering door goed te inventariseren welke risico’s u loopt, welke u zelf wilt en kunt dragen en  welke verzekering het beste bij uw situatie past.

Welke verzuimverzekering
 

 

Wilt u meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Meer informatie over:
Collectieve ZorgverzekeringWIAWIA- HiaatWGA ExcedentWGA ERDZorgverzekeringVerzuimverzekeringWEGAMMKB VerzekeringenZZP VerzekeringenCollectieve ZakenreisverzekeringInterventieverzoek

Wilt u teruggebeld worden? Geef aan welke datum en tijdstip u het beste bereikbaar bent en wij bellen u terug

Uw bericht