055-3600102 info@be-insured.info

Goed verzekerd op reis
reisverzekering

De zomer staat weer voor de deur. Tijd van mooi weer, bbq’s en ijsjes, lange dagen buiten zijn én.. uitstapjes en vakanties. Nederlanders gaan graag en vaak op vakantie. Meer dan 11 miljoen Nederlanders gaan gemiddeld ruim 2 keer per jaar op vakantie. Met zijn allen zo’n 24 miljoen keer per jaar. En daar komen alle dagjes uit nog bij.. Waar maar weinig mensen bij stilstaan is de vraag of ze wel goed verzekerd op reis gaan. Terwijl we wel veel geld uitgeven aan vakanties en vaak ook met een klein kapitaal aan spullen op pad gaan. Tijd om alles eens op een rijtje te zetten.

Reisverzekering
De verzekering waaraan het meest gedacht wordt is de reisverzekering. Reisverzekeringen zijn er in bijna net zoveel soorten en maten als vakanties. Bij een reisverzekering is het van belang vooraf goed na te denken wat je precies verzekeren wilt. Ga je 2 weken naar een hotel in Spanje, een maand kamperen in Frankrijk, of diepzee duiken in Zuid-Egypte..

[expand title=”Lees meer” startwrap=”” endwrap=”“]

Voor alle drie de reizen zijn heel andere verzekeringen nodig. In de regel is een verzekering voor een periode van maximaal 21 dagen prima te verzekeren met een kortlopende reisverzekering. Ga je langer weg, of heb je ook nog weekendjes of dagjes uit in de planning staan, dan is een doorlopende reisverzekering wellicht een betere optie.

Sommige landen en gebieden worden door verzekeraars uitgesloten van dekking, bijvoorbeeld door oorlog of onrusten. Hierin wordt meestal het reisadvies dat door de overheid wordt afgegeven gevolgd, maar dit kan ook afwijken. Twijfel je over een reisadvies, dan is het altijd verstandig om dit goed te checken.
Bepaalde sporten kunnen door verzekeraars (deels) worden uitgesloten, denk daarbij aan o.a. berg beklimmen, duiken en parasailing. De risico’s die deze sporten met zich meebrengen zijn vaak wel met een extra aanvullende verzekering af te dekken. Ook als je veel kostbare spullen met je meeneemt, zoals een sportuitrusting, dure foto- of filmapparatuur, is het goed om na te gaan of dit ook mee verzekerd is.
[/expand]
goed verzekerd op reis

 

Caravanverzekering
Veel mensen gaan er vanuit dat hun caravan of vouwwagen onder de verzekering van de auto valt. Dat is ook zo, zolang hij aangekoppeld achter de auto hangt en dan alleen WA.. Maar wat als hij op de camping van de rem af komt en bij de buren naar binnen rolt? Of wat als hij gestolen wordt? Voor dit soort gevallen is het goed om de caravan te verzekeren.

Er zijn twee mogelijkheden: WA+ beperkt casco  en WA+ volledig casco (allrisk).

[expand title=”Lees meer” startwrap=”” endwrap=”“]

Bij WA+ beperkt casco ben je verzekerd voor de schade die je caravan veroorzaakt bij een ander en voor bijvoorbeeld diefstal, natuurschade en brand. Bij WA+ volledig casco is daarnaast ook je eigen schade nog gedekt in het geval van een ongeval, ook onderweg.
Aanvullend zijn ook de voortent, luifel en inboedel van de caravan te verzekeren.
[/expand]

 

Autoverzekering
De meeste mensen gaan met de auto op vakantie. En vaak is de auto volgeladen met spullen en passagiers. Goed dus om te bedenken of alles en iedereen onderweg goed verzekerd is.

In Nederland is het verplicht je auto WA te verzekeren. Daarnaast kun je kiezen voor een uitgebreidere dekking door een beperkte of volledige casco verzekering af te sluiten.

[expand title=”Lees meer” startwrap=”” endwrap=”“]

Als je een lange reis gaat maken met de auto zijn er daarnaast nog een paar verzekeringen die van pas kunnen komen, zoals een inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering en een goede pechhulpverzekering. Controleer ook altijd of bijvoorbeeld een fietsendrager (inclusief fietsen!) is meeverzekerd.

In sommige landen gelden andere regels dan in Nederland. Binnen de EU zijn de meeste regels wel aardig gelijk, maar toch is het belangrijk om vooraf na te gaan of je nog aanvullende maatregelen moet treffen. De bekendste voorbeelden zijn de verplichte blaastesten, veiligheidshesjes, EHBO-koffers en winterbanden.
[/expand]

 

Meer informatie

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

be-insured
Average rating:  
 0 reviews